22 Ocak 2019 Salı

Çevre Mühendisliği

 Ülkemizin Kıymetini Bilmediği Mühendislik Dalı Çevre Mühendisliği....


           Sağlıklı bir yaşam alanı oluşturulabilmesi için gerekli olan sürdürülebilir çevre ilkelerini uygulama yetenekleri ile mezun olan çevre mühendisleri maalesef gerekli önemi ve değeri görmemektedir. Ülkemizde her yıl yüzlerce çevre mühendisi fakültelerden mezun olmakta ve işini gerek özel sektörde gerekse kamu kurumlarında yapamamaktadır. Buna bağlı olarak da ülkemiz yeterince sağlıklı bir çevreye sahip olamamaktadır.

           Devlet yetkililerimiz çevreye önem vermekte fakat çevre mühendislerinin her ne sebeptense es geçmektedir. Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın kıymetli eşleri Emine ERDOĞAN Hanımefendi'nin başlatmış olduğu Sıfır Atık projesi son derece önemlidir. Ayrıca Çevre Kanununun revize edilmiş olması da son sürdürülebilir çevre açısından son derece önemlidir. Fakat unutulmamalıdır ki: Çevre Mühendislerinin kontrolü ve denetimine başvurulmadan atılan bu adımlar başarısız olmaya mahkumdur. Kamu kurumlarında çevre mühendislerinin sayısının artırılması ve gerekli yetkilerle donatılması, her türle projenin başarılı olmasını sağlayacaktır.

           Kamu kurumlarında çevre mühendislerinin çalışma alanlarına giren birçok işte farklı mühendisler görev almaktadır. Umarım ki bu hatalarda dönülüp kamuda daha fazla çevre mühendisi çalıştırılır.



          Saygılarımla.

          #KamuyaÇevreMühendisiLazım

2 yorum:

  1. ben de çevre mühendisiyim, mesleğimize böyle sahip çıkılması çok güzel. Devam edin. Keyifle okuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarız mesleğimiz bir gün hak ettiği değeri görür.

      Sil

Manşet