22 Ocak 2019 Salı

Mühendis Olmak.

Mühendis Olmak

          MÜHENDİS OLMAK.....

          Ülkemizde ve dünyamızdaki birçok genci hayallerini süsleyen bir meslek dolduğunu sanırım belirtmeye gerek yok. Çünkü herkes tarafından kabul edilen bir meslek grubudur mühendislik. Orta öğrenimini başarı ile tamamlamış olan gençlerimiz yüksek öğrenimlerini yapmak üzere seçim yaparken mühendislikleri kesinlikle göz önüne almaktalardır. Mühendislik fakülteleri ülkemizde gözde olan birkaç meslek bölümlerinden birini oluşturmaktadır. Sayısal işlemlerden ve bilgisayar alanındaki gelişmelerden sıkılmayan öğrenciler için kesinlikle düşünülmesi gereken bir fakültedir mühendislik Fakültesi.
 
         Mühendislik fakültelerini okumak herkesin hayali olabilir ama herkesin becerebileceği bölümler olmadığını belirtmek isterim. mühendislik fakültesini kazanıp okuyamayan veya çok uzun yıllar süren bir macera sonrasında bitirenleri de bilmekteyiz. Mühendislik fakültesine girmenin yanında mühendislik fakültelerini okumak, bitirmek de çok zor ve meşekatli bir şeydir. okuyup bitirdikten sonra işe girmesi de sıkıntılı bir süreç sonrasında olmaktadır. Herşeye rağmen çalıması zevkli bir meslektir. aynı zamanda havalı bir meslek olduğunu da söylemeden geçemiyeceğim 😊

       Bundan sonraki yazımızda ülkemizdeki mühendislik dallarından bahsedip sorunlarını anlatmaya çalışacağım. Bildiğim kadarıyla kendi alanım ile ilgili çalışmalardan da söz edeceğim. Sizler de yayınlamamızı istediğiniz yazılarınızı ulaştırabilirsiniz. herkese iyi günler dilerim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Manşet