14 Mart 2019 Perşembe

Geleceğin Enerjisi Ay'da Saklı


        
      Ay Geleceğin Yeni Enerji Kaynağı mı Olacak?

Hayatı kolaylaştıran birçok iş ve işlemi yapabilmek için insanlar enerjiye ihtiyaç duymaktadır. Genel anlamıyla hareket ettiren güç olarak da tanımlanabilecek olan enerji insan hayatı için vazgeçilmez bir unsurdur. Ev ve iş yerlerinde gerek aydınlanma gerek güçten kazanma konularında inanlara yardımcı olan her şeyde enerjiden faydalanılmaktadır. Isı ve ışık kaynağı olarak, ulaşımı kolaylaştırmak için kullanılan her türlü vasıtanın hareket etmesinde , fabrikalardaki robotların ve makineların çalışmasında enerji çeşitlerinden faydalanılır.

Enerji Kaynakları Tükeniyor…

Evet enerji hayatımızı kolaylaştıran her alanda kullanılıyor. Peki enerji sonsuz mudur? Enerji belki sonsuz olabilir ama enerji kaynakları gün geçtikçe tükenmektedir. Örneğin fosil yakıtlar… uğruna can alınan can verilen fosil yakıtlar tükeniyor büyük bir hızla. Petrol kullanımı dünyada hızla artmakta. Petrol kullanımını gerektiren alet ve makinalar hızla artmakta. Özellikle otomobil kullanımı petrol kullanımını büyük oranda artırmaktadır. Yenilenemeyen bir enerji kaynağı olan petrol ve türevleri hızla tükenmekte. Peki tükenirse petrol ne olur? İnsanlar yeni enerji kaynaklarına yönelirler. Peki yeni enerji kaynakları bulmak kolay mıdır? Bence pek de kolay değil, çünkü gelişmiş olan dünyamızda artık denenmemiş bir şey kalmadı denilebilir. Fakat çare bitmez insanoğlunda. Şimdi bana ilginç ve tehlikeli gelen bu konudan bahsedeceğim..

Ay Yeni Bir Enerji Kaynağı Mı Olacak?

Bilimciler petrol gibi fosil yakıtların tükenmesinden dolayı dünyaya yeni enerji kaynağı bulmanın peşine düştüler. Yapılan araştırmalar sonucunda ayda bulunan bazı elementlerin enerji kaynağı olarak kullanılabileceğini ileri sürdürler. Özellikle Hindistanlı ve Amerikalı bilimcilerin çalışmaları sonucunda Ayda bulunan Helyum elementinin izotopu olan Helyum 3 elementinin, yüksek enerjiye sahip bir element olduğunu saptadılar. Ayda yüzeyinde toz şeklinde bulunduğu söylenen bu elementin bol miktarda olduğu da tespit edilmiş. Ayrıca Amerikalı araştırmacı Lawrence Taylor: Aydan getirilecek 25 ton Helyumun Amerika’nın 25 yıllık elektrik enerjisini karşılayabileceğini söylemektedir.
helyum 3


Peki nedir bu Helyum 3’ün Sırrı?

Ayda bol miktarda bulunan bu elementin sırrı nedir. Helyum 3 döteryum ile birleştiğinde yüksek oranda enerji açığa çıkaran, helyum elementinin izotopu olan bir elementtir. En önemli özelliği ise açığa çıkardığı atık miktarının az olmasıdır. Dünyada bulunan Uranyum elementinin de enerji seviyesi yüksek fakat aynı zamanda atık miktarı da bir o kadar yüksektir. Atık anlamında ayda bulunan Helyum 3 elementi çok daha avantajlıdır. Ayrıca Helyum 3 tahmin edilemeyeceği kadar fazla miktarda bulunmaktadır.

Ay’da Bulunan Enerji Kaynağı Ürkütüyor.


Ay’da bol miktarda bulunan ve enerji oranı yüksek olan Helyum 3 elementinin dünyayı karıştıracağını düşünüyorum. Dünyamızda bulanan tükenir enerji kaynakları yüzünden çıkan savaşları düşünmek beni bu düşünceye itiyor. Şimdiden Amerikalı Hindistanlı ve Rus bilimcilerin araştırma konusu olan bu elementi aydan dünyaya ilk kim taşıyacak ya da ilk kim bu elementi kullanacak tesisi kuracak düşüncesi aklımı karıştırmaya başladı bile. Peki, bunu gerçekleştirdiğini düşünelim. Kötü mü yeni enerji kaynakları bulmak. Yeni enerji kaynakları keşfetmek elbette yanlış değil. Fakat keşfedilen her şey başka şeyleri bozmakta. En basitinden ay tahrip edilebilir. Bu da dünyadaki birçok dengenin bozulmasına sebep olabilir. Kaygılarım belki yersiz ve gereksiz olabilir ama yanlış ellerde, yanlış insanların kullandığı enerji her zaman insanlığa zarar vermiştir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Manşet