25 Mart 2019 Pazartesi

Zorunlu Çalışma Yükümlülüğü



Milli Eğitim Bakanlığı Zorunlu Çalışma Yükümlülüğü

Milli Eğitim Bakanlığında çalışan zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamamış öğretmenlerin, zorunlu çalışmalarını erteleme işlemleri yapılmaya başlandı. Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenler mazeretlerini bildirir belgeleri ile, kadrolarının bulunduğu okullara başvurarak zorunlu çalışmalarını erteletebilmekteler.


Zorunlu Çalışma yükümlülüğünü erteletmeye esas mazeretler nelerdir?

2- Eş Durumu: Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerin eşleri herhangi bir yerde devlet memuru, sgklı veya iş yeri sahibi olarak çalışıyorlarsa zorunlu çalışmalarını erteletebilirler. Erteletme yapabilmek için zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenler eşlerinin görev yeri belgelerini kurumlarına vermeleri gerekmektedirler. Eşleri Sgk’lı çalışanlar ise Sgk dökümlerini son bir yıllık olarak vermeleri gerekmektedir.

1-Sağlık Mazereti: Sağlık mazereti de zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerin zorunlu çalışmalarını erteletmelerine esas bir durumdur. Kronik ve sürekli hastalığı bulunan öğretmenler raporlarını kurumlarına vererek erteletebilirler.

zorunlu çalışma yükümlülüğü


Zorunlu Çalışma Yükümlülüğü Nedir?

Milli eğitim bakanlığı öğretmenlerin çalışmalarını zorluk seviyesine göre bölgelere ayırmışlardır. Bu bölgelerin hizmet puanları farklıdır. Özellikle imkanları düşük bölgelerin puanları yüksek olup, zorunlu çalışma alanlarıdırlar. Fakat mazeretleri olan öğretmenler bu bölgelerde çalışmadan tayin olmaktadırlar. Bu durumda ise erteletme yapmaları gerekiyor zorunlu hizmetlerini.


Zorunlu Çalışma Yükümlülüğünü Erteletme işlemi ne zamana kadar yapılmalıdır?

Zorunlu Çalışma Yükümlülüsü öğretmenler ilk tayin döneminden önce bu yükümlülüklerini erteletmelidirler. Akis halde re’sen bir zorunlu hizmet bölgesine atanabilirler.


Bu konuda yardım isteyen arkadaşlar yorum kısmından ulaşabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Manşet